Młodzi odkrywcy, kreujemy lepsze
jutro

Fundacja „La Fontaine” we współpracy z gminami na terenie województwa mazowieckiego realizuje projekt pt.  „Młodzi odkrywcy, kreujemy lepsze jutro”.

Nową inicjatywą zostaną objęte dzieci i młodzież. Projekt zostanie zrealizowany w 6 gminach województwa mazowieckiego: Mrozy, Stare Babice, Michałowice, Żelechów, Piaseczno  oraz w Warszawie.

Każdy z uczestników weźmie udział w  warsztatach z zakresu problematyki uzależnień, a oprócz tego w socjoterapii
z uwzględnieniem idei twórczej pedagogiki. Projekt przewiduje także wyjazdy rekreacyjno-edukacyjne.

Cele i założenia niniejszego projektu:

Warsztaty prowadzone będą w sposób, który umożliwi kształtowanie u uczestników kreatywności, otwartości, umiejętności pracy w zespole oraz rozwiązywania problemów w sposób twórczy. Celem zajęć jest rozwijanie postaw twórczych, które są niezbędne do poznawania świata, utrzymania aktywności oraz samodzielnego docierania do rozwiązań w codziennych sytuacjach.

Uczestnicy zostaną podzieleni na dwie grupy wiekowe: 6-9 lat oraz 10- 12 lat, przy czym każda będzie zawierała około 10 osób.

Projekt dofinansowany ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty wsparcia.

Zapisy na projekt

zgoda